• 0
    Cart

Barrel sauna

Optimale warmte circulatie

Deze traditionele Finse sauna is ideaal voor snel gebruik, door de ronde vorm van de sauna wordt de warmte snel en efficiënt verdeeld en is er een optimale circulatie van de warmte. Door de traditionele uitstraling kan de barrel sauna in iedere tuin worden geïntegreerd.

De barrel sauna is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Western Red Cedar is een van de best isolerende houtsoorten ter wereld maakt het mogelijk een sauna te bouwen zonder aparte binnen en buitenwanden of dak. Door zijn ronde vorm bespaar je in vergelijking met vierkante sauna’s 23 procent ruimte en dus ook verwarming.

Hout of elektrisch gestookt

Bij een barrel sauna kunt u kiezen tussen een hout en een elektrisch gestookt systeem. Als u kiest voor een hout gestookte barrel sauna duurt het ongeveer een half uur om deze tot een temperatuur van tussen de 80 en 90 graden te brengen. Bij een elektrisch gestookte barrel sauna duurt dit een half uur tot een uur langer.

Onderhoud barrel sauna

De barrel sauna is relatief eenvoudig te onderhouden en de gebruikskosten zijn laag in tegenstelling tot andere sauna’s.