• 0
    Cart

Finse sauna

Al 2000 jaar populair

Het sauna concept bestaat al heel lang. Reeds in de oudheid waren stoombaden populair. In Finland bestaat hij al 2000 jaar. Vandaar dus ook de benaming ‘’Finse sauna’’. De eerste sauna’s werden voornamelijk gebruikt als onderdak tijdens de wintermaanden.

Vandaag de dag, in een tijd waarin we bijna permanent zware fysieke en geestelijke inspanningen moeten leveren, zijn ontspanning en gezelligheid belangrijker dan ooit. Het is dan ook niet vreemd dat het wekelijks bezoek aan een saunacentrum door velen wordt verruild door een saunagang in eigen sauna in of bij het huis. De stap naar een privé sauna is tegenwoordig gemakkelijk gezet. Veel plaats is er niet voor nodig en het hoeft ook geen investering te zijn.

Een rondje sauna is de ideale manier om lichaam en geest te ontspannen. Bovendien is het een gezonde ontspanning. Saunabaden is goed voor: verhoogde weerstand, ontslakken van het hele lichaam, verhoogde bloedcirculatie, ontspanning en herstel van de dagelijkse stress, reiniging en verzorging van de huid, algemeen welbehagen, preventieve werking tegen verkoudheden. Maar boven alles: saunabaden is plezierig.

Naast de traditionele Finse sauna’s realiseert Zwembadcentrum ook Infrarood sauna’s, hiervoor verwijzen wij u graag door naar de desbetreffende pagina.